Werkwijze

Als vereniging hebben wij een breed netwerk opgebouwd in de culturele sector in Europa. Uitgangspunten zijn altijd het theater en evenementen. Binnen deze twee branches zijn vele mogelijkheden qua ontwikkeling, maar deze branches bieden ook mogelijkheden voor initiatieven.

Logischerwijs komen in deze branches de ontwikkelmogelijkheden voor op gebied van Techniek, Dans, Muziek, Drama en Video.
Maar enkele denkbare functies om in te ontwikkelen kunnen ook zijn; Host, Horeca, Make Up, Kapster, Transport, etc.
Wij horen ook graag van (potentiele) deelnemers in welke functie zij graag willen participeren aan de projecten om zich te ontwikkelen.

Gedurende de projecten zorgen wij altijd voor professionele begeleiding. Dit zijn begeleiders welke gespecialiseerd zijn in de branche waarvoor de deelnemer aanwezig is, maar ook begeleiders met specialisatie in didactiek en pedagogiek. Hiermee willen wij het ontwikkelingstraject voor elke deelnemers garant stellen, en zorgen in samenspraak met de deelnemer voor een persoonlijke aanpak!

De werkwijze ten aanzien van de deelnemers zijn het beste samen te vatten in de “Maslow Methode”. Er word een veilige omgeving gecreëerd voor de deelnemers waar zij zichzelf kunnen zijn, hierbij word tevens gezorgd voor een stabiele basis met de noodzakelijke behoeftes. Vervolgens zal het team worden gevormd, wat zowel op “zakelijk” als persoonlijk vlak samen zal zijn, waar men elkaar ondersteund en waardeert. Hierna komt de grote stap om uit de comfort zone te stappen en de stap naar ontwikkeling te maken (als deze nog niet eerder is gemaakt in het voorafgaande proces).

Resultaten worden gevonden op de branche gerichte ontwikkeling die elke deelnemer ondergaat, maar ook zeker op professionaliteit, kennis over land en cultuur, en het netwerk wat internationaal word opgebouwd ten behoeve van professionele en privé activiteiten. Door middel van het maken van een verslag en de foto’s en video (registratie en compilatie) worden de resultaten ook daadwerkelijk zichtbaar gemaakt. Deze worden beaamd in een persoonlijke Europass!   Maslow

Leave a Reply